Updated! (utk 2 org makan)
2 keping daging batang pinang
Lada hitam
Secubit garam
Kacang buncis
Chacos
Resepi Kentang Lenyek, sila klik kat sini http://fizanhamzah.blogspot.com/2011/08/resipi-kentang-lenyek-dengan-gravy.html
- Tip: untuk blackpepper sauce ni buat cara yang sama macam gravy mashed potato cuma lebihkan kicap dan lebihkan lada hitam!
Cara memasak
Perapkan daging dengan garam dan lada hitam dalam 10 minit. Kemudian bakar selama 15 minit dalam oven dengan suhu 180 darjah celcius
Buatkan kentang lenyek seperti dalam resepi.
Celur kacang buncis hingga lembut.
Masukkan kacang buncis yang telah dicelur ke dalam semangkuk ais dan air untuk dapatkan kacang buncis yang dicelur tu ranggup.
Cara-cara Menghidang
Letakkan kentang lenyek di atas pinggan.
Letakkan beberapa keping Chahcos perisa original diikuti kacang buncis.
Hidangkan daging di atas kacang buncis dan curahkan kuah lada hitam di atasnya.
Siap!
Selamat memasak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan